Skip til hoved indholdet

Gode historier

”Der er altid styr på det hele”

Da Egon og Anni ikke længere kunne passe hus og have, var deres drøm at finde en lejlighed i Øgadekvarteret. De nyder friheden ved at bo i Vivabolig og benytter sig af boligorganisationens mange tilbud og arrangementer.

Efter 45 år i et stort toplans hus kunne Egon og Anni Hansen på henholdsvis 83 og 77 år ikke passe deres hus længere. Egon kunne ikke længere følge med i havearbejdet, og Anni havde længe drømt om at flytte til en af Vivaboligs lejligheder i området omkring Bjørnøgade, hvor en af hendes tidligere kollegaer også bor.

Salget af huset gik langt hurtigere end ventet, men heldigvis kom ønskelejligheden på 80 kvadratmeter i Bjørnøgade tæt på centrum og busforbindelser halvanden måned før, at Anni og Egon skulle være ude af deres hus.

”Vi kender mange, der bor i Vivabolig, som er glade for boligorganisationen. Så derfor vidste vi, at det var her, vi ville bo,” siger Anni.

”Det er rigtig dejligt og stille og roligt at bo her,” tilføjer Egon.


Efter Egon og Anni solgte deres hus, havde de egentligt råd til at investere i et mindre hus eller lejlighed. Men de ville hellere bruge deres penge på familien.

”Fordi vi ikke skal passe hus og have og kun har vores husleje, vi skal betale, så har vi både bedre tid og råd til at tage ud og rejse og lave ting med vores børn, børnebørn og oldebørn. Vi har for eksempel lige været i Holland,” siger Anni.

Bankospil og Luciaoptog

I lejligheden har ægteparret selv valgt køkkenet. Badeværelset blev renoveret efter, de flyttede ind, og snart skal også vinduer og altandøren skiftes. Men der er især én ting, som Anni og Egon elsker ved deres lejlighed. Og det er udsigten.

”Når vi står i stuen eller på altanen, kan vi kigge over til den ny integrerede institution, der er ved at blive bygget,” siger Anni.

”Du skal da lige se vores nye multibane,” udbryder hun og går ud i køkkenet, hvor hun trækker persiennerne fra.

”Her kan børnene lege og spille fodbold og basketbold. Så som du kan se, har vi den mest fantastiske udsigt til begge sider,” siger hun stolt og fortæller, at hendes egne oldebørn også nyder at bruge faciliteterne omkring opgangen.

Egon og Anni er glade for deres opgang, hvor alle hilser på hinanden. Men Vivabolig har også mange forskellige arrangementer og aktiviteter, som beboerne kan deltage i. For eksempel går Anni til bankospil en gang om måneden, hvor alderen spænder fra 20 til 90 år. Overskuddet går til ture med Vivabolig. Sidste gang gik turen til Jesperhus, hvor der var morgenkaffe ved ankomsten og tre retters middag på vej hjem. Og så tager Anni og Egon ofte sammen hen og ser det årlige Luciaoptog, der bliver holdt i afdelingens selskabslokale.

”Det, at Vivabolig har så mange arrangementer, betyder, at vi ikke skal ud og gå eller køre langt efter det og selv opsøge arrangementerne. Her har vi det hjemme, hvor vi bor,” siger Anni.

I det daglige nyder Egon en god gåtur, mens Anni bruger sin cykel, når hun skal handle eller har ærinder i byen. Og når jernhesten trænger til reparation, har hun benyttet sig af Vivaboligs årlige cykeldag, hvor der er mulighed for at få sin cykel repareret gratis, hvis bare man selv medbringer reservedelene.

Altid styr på tingene

Egon og Anni er glade for, at de tog skridtet fra stort hus til almen bolig. Og en af de ting, Egon rigtig godt kan lide ved at bo i Vivabolig, er, at han oplever, at der altid er orden på tingene.


Egon og Anni Hansen på henholdsvis 83 og 77 år bor i en Vivabolig og sætter stor pris på det.

”Der er altid styr på det hele både inde og ude. Og mangler der noget, kan man altid få hjælp hos ejendomsfunktionærene,” siger Egon.

”Ja, og du møder jo aldrig én, uden at få en god snak,” tilføjer Anni. ”Nej, for vi er jo kommet til at kende dem rigtig godt,” siger Egon.

”Og har man brug for hjælp med noget, siger de aldrig, at de kigger på det senere. De klarer det altid med det samme,” siger Anni.

Del indholdet på: facebook, twitter, google+ eller LinkedIn